<

Mavo+

Heb jij op de basisschool een vmbo-T-advies met een plusprofiel gekregen? En ben je erg goed in begrijpend lezen en rekenen/wiskunde? Dan is de kans groot dat je je kunt aanmelden voor de mavo+ op onze school in Buitenpost.

Geen aparte klas, wel extra uitdaging

Je gaat naar een mavobrugklas, waar je de kans krijgt om bepaalde lessen op havoniveau te volgen. Misschien lukt het dan om na het eerste jaar over te stappen naar de havo. Soms gaat het zo goed, dat je al tijdens het eerste jaar kunt overstappen, direct na het 2e rapport. 

Jouw docenten houden er natuurlijk rekening mee dat jij mavo+leerling bent. Er is dus geen aparte mavo+klas, maar je krijgt wel extra uitdaging door sommige vakken op havoniveau te doen. Het gaat dan om de kernvakken Engels, Nederlands, geschiedenis en wiskunde. 

Soms krijg je extra opdrachten of kun je met extra leerstof je nog meer verdiepen in de havostof. Daarvoor gebruiken we zowel papieren werkboeken als online leermethodes die je op je Chromebook kunt volgen. 

Toetsen op mavo- en havoniveau

Bij Engels, Nederlands en wiskunde word je getoetst op zowel mavo- als havoniveau. Als je ook op het havoniveau goede cijfers haalt, laat je zien dat dat niveau bij jou past.

Wat vinden we belangrijk?

Om de overstap naar de havo te kunnen maken, zijn hoge cijfers alleen niet voldoende.

We vinden ook de volgende punten heel belangrijk:

  • Je kunt zelfstandig werken
  • Je kunt goed plannen
  • Je hebt een open en actieve houding
  • Je beschikt over sociale vaardigheden
  • Je kunt goed samen werken
  • Je hebt je werk altijd voor elkaar
  • Je wilt meer, je bent gretig

Natuurlijk helpen we je hier ook bij. We zorgen ervoor dat jij weet wat we van jou verwachten en hoe we die overstap naar havo 2 samen met jou willen bereiken.

Hoe je ouders/verzorgers kunnen helpen

Ook je ouders/verzorgers kunnen je helpen. Ze kunnen je vast tips geven hoe jij je huiswerk het beste kunt maken en helpen bij het plannen van je schoolwerk. We gaan ervan uit dat ze het beste met jou voor hebben. En dat ze meedenken wat het beste voor jou is: overstappen naar havo 2 of gewoon lekker door op de mavo.