<
Grijpskerk Contact

Kollum

Praktische informatie

In de gekleurde knoppen vind je een aantal snelle links naar praktische informatie over onze school. Als je verder naar beneden scrollt, vind je meer informatie over de bijzondere activiteiten op onze school, zoals het GO!-concept en herstelgericht onderwijs. Je vindt er ook de agenda voor de komende weken. Handig om snel te zien wanneer je vrij bent!

Ben je nieuw op het Lauwers College?

Leuk dat je voor onze school kiest! Je zult het vast snel naar je zin hebben in de Campus Kollum; een prachtig modern gebouw dat we delen met de bibliotheek, gemeenschapscentrum De Colle én met Piter Jelles !mpulse Kollum. Als je binnenkomt merk je het direct: dit is een gezellige school. Veel leerlingen op de gang is soms best een kabaal, maar dat geeft niet. In de les is het weer rustig. 

Haal het beste uit jezelf!

Waar het ons om gaat, is dat jij het beste uit jezelf kunt halen. We hebben bijvoorbeeld ‘Switch’ voor als je het even niet redt in de klas. Je gaat dan naar iemand die naar je luistert en die je helpt met het schoolwerk. Voor ons is school trouwens veel meer dan leren alleen, dus we doen ook veel leuke dingen samen buiten de lessen of zelfs buiten de school.

Je eigen Chromebook

Vanaf klas 1 gebruik je een Chromebook met een eigen account. Hierop vind je de leerstof die je nodig hebt. En in je digitale agenda plan je samen met je vakdocent en coach wat je de komende week wilt gaan doen. Ook noteer je iedere dag in je digitale logboek wat je die dag hebt gedaan en hoe dat is gegaan. Op deze manier krijgen jij en je coach inzicht in hoe je leerproces verloopt. Tegelijkertijd leer je hoe je verstandig om kunt gaan met je laptop en met de sociale media en internet.

Deze opleidingen hebben we voor jou in Kollum:

Agenda

12 mrt

Studiedag LC breed

Kollum
25 mrt

Techniekdag

Kollum
29 mrt

Goede vrijdag

Kollum
31 mrt

Eerste Paasdag

Kollum
1 apr

Tweede Paasdag

Kollum
12 apr

International Day of Silence

Kollum
18 apr

Klas 3 - profiel bedrijvenbezoek

Kollum
26 apr

Walibi klas 4

Kollum
27 apr
12 mei

Meivakantie

Kollum
1 mei

Dag van de arbeid

Kollum
19 mei

Eerste Pinksterdag

Kollum
20 mei

Tweede Pinksterdag

Kollum
3 jun
7 jun

Projectweek 2

Kollum
24 jun
28 jun

Excursie klas 3 - Parijs

Kollum
17 jul

Rapporten mee voor klas 1 t/m 3

Kollum
20 jul
1 sep

Zomervakantie

Kollum