<

Vmbo BB en KB

Het vmbo KB en BB is er voor echte doeners. Als je ervan houdt de handen uit de mouwen te steken, dan is dit het onderwijs voor jou. Hier leer je met je handen. Bijvoorbeeld timmeren, metselen of metaal bewerken. Maar je kunt ook kiezen voor sport, verzorging of veiligheid.

Onze leerlingen zijn echte aanpakkers. Dat bleek pas weer eens, toen ze de schutting bij de school opknapten. Hadden ze zelf bedacht, want hij was afgebladderd. "Dat kan echt niet meer, meneer", zeiden ze tegen de directeur. Hij staat nu weer goed in de verf. Zo zijn onze vmbo’ers; geen woorden, maar daden. En trots op hun school.

Leerwerktrajecten
In Kollum en Grijpskerk bieden we leerwerktrajecten, bedoeld voor leerlingen die veel moeite hebben met theorie en gemakkelijker in de praktijk leren. Zij volgen in het derde en vierde jaar alleen nog maar praktijklessen, het vak Nederlands en lessen in maatschappelijke vorming. Deze lessen zijn verdeeld over drie dagen per week. De andere twee dagen zijn de leerlingen in een bedrijf aanwezig waar ze leeropdrachten krijgen. Met het diploma (vmbo-basisberoepsgerichte leerweg) kunnen ze doorstromen naar het mbo, niveau 2.

Het vmbo is er voor jou op de volgende scholen:

Kies je profiel

Wil je meer weten over de profielen die je bij ons in de bovenbouw kunt kiezen? Bekijk dan de flyers die onze school in Kollum voor je gemaakt heeft: