<

Gymnasium - vwo

Wil je het naadje van de kous weten en hou je van ingewikkelde dingen doorgronden? Dan is het vwo echt iets voor jou. En hou je ook nog eens enorm van verhalen, taal en cultuur? Wil je graag extra uitgedaagd worden? Ga dan voor het gymnasium!

Je kiest uit dezelfde vakken en profielen als op het atheneum, maar leert ook nog eens alles over de Latijnse en Griekse taal & cultuur. En dat is relevanter dan je op het eerste gezicht misschien denkt:

  • Belangrijke zaken als rechtspraak, democratie en filosofie hebben we te danken aan de Grieken en Romeinen.
  • De Griekse architectuur en Romeinse stedenbouw zijn bepalend geweest voor hoe Europa er vandaag de dag uitziet.
  • Veel sporen van de klassieke talen vind je terug in de moderne talen als Italiaans, Frans, Spaans, Engels en zelfs Nederlands.

Met je vwo-diploma kun je vrijwel bij elke universiteit terecht. Het heet dan ook niet voor niets Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs.

Heb je het gymnasium gevolgd, dan heb je nog een extra streepje voor bij veel vervolgopleidingen. Zo moet je in medische opleidingen de Griekse benamingen voor alle bloedvaten, botten en organen leren, en wemelen juridische opleidingen en studies als (kunst)geschiedenis van de Latijnse termen.

Wil je nog meer argumenten om voor het gymnasium te kiezen? De bijzondere studiereis naar Rome is er zeker eentje! Maar daarvoor moet je nog even geduld hebben totdat je in de vijfde klas zit.

Het gymnasium is er voor jou op de volgende locaties: