<

Gymnasium - vwo

Wil je graag extra uitgedaagd worden en hou je ook nog eens enorm van verhalen, taal en cultuur?  Ga dan voor het gymnasium!

Je kiest uit dezelfde vakken en profielen als op het atheneum, maar leert ook nog eens alles over de Latijnse en Griekse taal & cultuur. En dat is relevanter dan je op het eerste gezicht misschien denkt:

  • Belangrijke zaken als rechtspraak, democratie en filosofie hebben we te danken aan de Grieken en Romeinen.
  • De Griekse architectuur en Romeinse stedenbouw zijn bepalend geweest voor hoe Europa er vandaag de dag uitziet.
  • Veel sporen van de klassieke talen vind je terug in de moderne talen als Italiaans, Frans, Spaans, Engels en zelfs Nederlands.

Met je vwo-diploma kun je vrijwel bij elke universiteit terecht. Het heet dan ook niet voor niets Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs.

Heb je het gymnasium gevolgd, dan heb je nog een extra streepje voor bij veel vervolgopleidingen. Zo moet je in medische opleidingen de Griekse benamingen voor alle bloedvaten, botten en organen leren, en wemelen juridische opleidingen en studies als (kunst)geschiedenis van de Latijnse termen.

Bij ons kun je al direct vanaf de eerste klas kiezen voor een programma waarin je les krijgt over de taal, literatuur, geschiedenis, kunst, cultuur, theater, architectuur en filosofie van de klassieke oudheid. Zo leer je jezelf en de wereld om je heen nog beter kennen.

Wil je nog meer argumenten om voor het gymnasium te kiezen? De bijzondere studiereis naar Griekenland is er zeker eentje! Daar kun je je alvast op verheugen!

Het gymnasium is er voor jou op de volgende locaties: