<

Onderwijs OP M@@T

Visie

Het Lauwers College biedt uitdagend onderwijs dat aansluit bij iedere leerling. We ontwikkelen creativiteit en talent, we bieden keuzemogelijkheden, stimuleren het stellen van vragen en hebben de ambitie om bij iedere leerling ‘er uit te halen wat er in zit’. In ons onderwijs zijn de begrippen maatwerk en keuzemogelijkheden leidende begrippen in verbinding met de thema’s ambitie, duurzaamheid en ondernemerschap. 

Persoonlijke aandacht voor elke leerling

Elke leerling is anders. Ook jij hebt je eigen talenten, kwaliteiten en verbeterpunten. Daar houden wij op school rekening mee. Je krijgt de persoonlijke aandacht die jij als individu verdient. Op onze locatie in Buitenpost noemen we dat Onderwijs OPM@@T. We leggen je graag uit wat we daarmee bedoelen en hoe je dat gaat merken in de klas en buiten de lessen om.

Keuzes op maat

Met Onderwijs OPM@@T maken we het onderwijs breder dan alleen de standaard schoolvakken. Je wordt begeleid door vakdocenten én een coach. Zo leer jij keuzes te maken en vooral goed naar jezelf te kijken. Dat begint al in de vaste lessen, waarin we werken vanuit leerdoelen. Hierdoor krijg je meer inzicht in je eigen leer- en ontwikkelproces. Door zelf keuzes te maken, ben jij de baas over je eigen leren en ben je bewust bezig met je eigen ontwikkeling.

Een lesrooster op maat

Het lesrooster is zo gemaakt dat jij echt de ruimte krijgt om jouw talenten en interesses te ontwikkelen. Waar jij dat wilt, kun je je nog meer verdiepen in een onderwerp. Of je kunt je juist heel breed ontwikkelen. Jij kiest.

Tijdens de flex-uren die in je rooster staan bepaal je zelf waar je naartoe gaat: een vakgerelateerde flexles, het leerplein of het stiltelokaal. Ook heb je iedere week een lesuur met je coach. En als kers op de taart kun je kiezen uit LC-STARtime, het volgen van Cambridge Engels of uit het deelnemen aan duurzaamheidsprojecten bij de groep 'Voor jouw toekomst'. In deze ‘talent-uren’ kies je voor een lessenreeks van telkens 5 weken die aansluit bij jouw eigen talenten en interesses. Wat dacht je van 3D-printing, escaperoom spelen of een reis door het Romeinse Rijk? Wat je ook kiest, het is tijd om te schitteren!

Wil je weten hoe het lesrooster eruitziet? In de flyer die je via de gekleurde knoppen kunt downloaden, vind je een voorbeeld van een lesrooster.

Coaching op maat

Gelukkig sta je niet alleen in het leren binnen het onderwijs OPM@@T. Je wordt begeleid en geholpen door een coach, zowel individueel als in kleine coachgroepen van maximaal 16 leerlingen. Tijdens deze momenten staat niet de coach, maar jij als leerling centraal. Door coaching op maat leer je oplossingsgericht te denken en zelf verantwoordelijke keuzes te maken, die passen bij jouw eigen leer- en ontwikkelproces.

Chromebook

Steeds meer schoolvakken hebben ook goede digitale lessen. Waar dat kan, gebruiken we die als aanvulling op je schoolboeken. Met je eigen Chromebook kun je dan precies die oefeningen doen die passen bij jouw niveau. Ook kunnen we hierdoor goed zien hoe jij je blijft ontwikkelen en waar je eventueel wat extra hulp kunt gebruiken. Dat is dus onderwijs OPM@@T!