<

Ontdek jouw talenten met TOS

Zit jij in groep 8 en ga je straks misschien naar de havo? Misschien is ons TOS-programma dan iets voor jou. Je volgt dan een serie leuke en boeiende lessen bij ons op school in Buitenpost. Zo maak je al in groep 8 kennis met de wereld van de havo.

Praktische info

De bijeenkomsten vinden plaats op het Lauwers College te Buitenpost op vier dagen van 13.00 uur tot 15.00 uur; we starten op donderdag 7 november. De andere data zijn: donderdag 14 november, dinsdag 3 december en de laatste is op dinsdag 10 december. 

Vincent en Bill

Vincent van Gogh was al 27 toen hij ontdekte dat zijn echte talent in de schilderkunst lag. Aan de andere kant was Bill Gates als 13-jarige al ondernemend bezig met de computers op zijn middelbare school. Hij ontwikkelde Microsoft en Windows en is nu een van de rijkste mensen ter wereld. De moraal van dit verhaal: talent hebben is mooi, maar het is wel belangrijk dat je weet wat het is, zodat je er ook iets mee kunt doen!

Ontdek jouw talent

TOS staat voor Talentontwikkeling, Ondernemen en Science. Het TOS-programma gaat met toekomstige havo-leerlingen op zoek naar hun talenten. Ben je een kunstenaar in de dop? Heb je een neus voor zakendoen? Vind je het leuk om slimme oplossingen voor bestaande problemen te bedenken? We kijken naar de wereld om ons heen en hoe jij daar vanuit je eigen talent zinvol aan kunt bijdragen. De samenleving heeft behoefte aan creatieve kunstenaars, goede ondernemers en slimme ingenieurs!

Dus wil je ontdekken waar jouw talent ligt? Doe de TOS!