<

Sterk Techniekonderwijs in Buitenpost

Het is best spannend om van groep 8 naar de middelbare school te gaan. Een nieuwe school, andere klasgenoten, een andere manier van leren én nieuwe dingen leren... Het is best even wennen! Waarschijnlijk bezoek je verschillende Doedagen en ongetwijfeld ga je op zoek naar de school die bij jou past.

Om je te helpen kiezen, geeft Lauwers College Buitenpost jou de kans om mee te draaien in één van de praktische vakken. Ook dit jaar staan er weer allerlei tech(niek)nologische activiteiten op het programma.

1. Wetenschap & Techniek

Tijdens de lessen wetenschap en techniek ga je aan de slag met de ‘Infento Pro kit’. Bouw jij een eigen quad, go-kart of minibike? Hierin zetten we een elektrische motor, waarmee we uiteindelijk echt kunnen racen! Behaal jij de snelste rondetijd?

Data

  • Donderdag 15 februari 14.00 - 15.30 uur
  • Donderdag 29 februari 14.00 - 15.30 uur

Lijkt jou dit leuk? Meld je aan via de gekleurde knoppen! (Maximaal 18 leerlingen)

2. Dominiek

Met dit programma ga je op 4 middagen aan de slag met dominostenen en techniek. Tijdens deze middagen werk je aan bouwwerken waar de dominostenen tijdens Dominiek Day (D-Day) over, onder en tussendoor zullen gaan. We leren je niet alleen hoe je creatief moet bouwen, je gaat ook werken met de lasersnijders in het gloednieuwe technieklokaal. En je gaat aan de slag met de nieuwste LEGO SPIKE sets, waarmee je leert programmeren.

Data

  • Donderdag 11 januari 14.00 - 15.30 uur
  • Donderdag 18 januari 14.00 - 15.30 uur
  • Donderdag 25 januari 14.00 - 15.30 uur
  • Donderdag 1 februari 14.00 - 16.00 uur (D-Day)

Aanmelden kan via de gekleurde knoppen! (Maximaal 25 leerlingen)

3. App programmeren

Dit jaar staat ook het ontwikkelen van een app op het programma. We kunnen vandaag de dag niet meer zonder apps op je mobiel, tablet of computer. Heb je je weleens afgevraagd hoe een app wordt gemaakt? Vind je het leuk om met een computer te werken? En wil je weten hoe een app wordt geprogrammeerd? Geef je op voor dit programma via de gekleurde knoppen! (Maximaal 10 leerlingen)

Data

  • Donderdag 8 februari 14.00 - 15.30 uur
  • Donderdag 15 februari 14.00 - 15.30 uur

4. GirlsTECH

Dit programma is er speciaal voor meiden die het leuk vinden om bezig te zijn met techniek en technologie. Van T-shirts bedrukken en sierraden maken tot een robot battle en vliegen met drones.

Datum

  • Maandag 5 februari 14.30 - 16.30 uur

Is dit iets voor jou? Meld je aan via de gekleurde knoppen! (Maximaal 60 leerlingen)

Sterk Techniekonderwijs

Onderwijs en het bedrijfsleven uit de regio Noordoost-Friesland werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs. Het doel hiervan is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om het onderwijs en bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten.

Kijk voor meer informatie op Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland (sterktechniekonderwijs-nof.nl)