<

Daag jezelf uit met Breinstein

Zit jij in groep 8 en ga je straks misschien naar het atheneum of gymnasium? Misschien is ons Breinstein-programma dan iets voor jou. Je volgt dan een serie leuke en boeiende lessen bij ons op school in Buitenpost. Zo maak je al in groep 8 kennis met de wereld van het vwo.

Praktische info

Het programma start op 7 november 2017 met een bekende speker van 11.55 - 13.35 uur. Op 21 november, 5, 12 en 19 december ga je op dinsdag van 11.55 uur tot 13.35 uur naar het Lauwers College in Buitenpost. Je krijgt les over onderwerpen als wiskunde, sterrenkunde, natuurkunde, filosofie, mythologie en ‘breinbrekers’.

Waarom Breinstein?

Voor de naam van ons programma werden we geïnspireerd door Albert Einstein (1879-1955). Einstein was een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis. Minder bekend is dat hij het helemaal niet zo goed deed op school. Of hij te weinig geprikkeld werd of de lesstof oersaai vond, dat vertelt het verhaal niet. Maar uiteindelijk kwam het helemaal goed met hem.

Iedereen Einstein?

Wij hebben zeker niet de pretentie dat we allemaal kleine Einsteins opleiden aan het Lauwers College. Wel willen we jouw nieuwsgierigheid prikkelen en je laten nadenken over wat je om je heen ziet. Zo ontdek je nieuwe dingen, een belangrijk kenmerk van het onderwijs op het vwo.

Dus wil je aan de slag met allerlei uitdagende onderwerpen? Kom dan je hart ophalen bij Breinstein! 

Breinsteinprogramma