<    

Het is vallen en opstaan

Wieke Kempenaar - Ouder - Buitenpost

“We hebben vanuit praktische redenen voor deze school gekozen. Het is in het dorp en bovendien staat de school goed aangeschreven. Jan Reinder is er een jaar tussenuit geweest om in Groningen naar de sportacademie te gaan, een opleiding die topsport en school combineert. Het topsport wereldje is keihard. In de eindevaluatie vonden ze hem niet snel genoeg rijden en moest hij van die school af."

"Als ouders weten we dat het zo kan gaan en ook Jan Reinder kan goed met tegenslag omgaan. Hij is heel weerbaar en weet dat het maar een hele kleine groep lukt om bij de top te komen. Er zullen meer negatieve ervaringen komen, het is vallen en opstaan. Als ouders hebben we er geen moeite mee, zolang we zien dat hij er plezier aan beleeft en het aankan. Wel viel me de nazorg van de school daar tegen. Het gaat tenslotte wel om kinderen."

"Inmiddels rijdt Jan Reinder even snel als de jongens die daar nog zitten en is hij weer blij op het Lauwers College. De school is bovendien meegaand en denkt mee in oplossingen om de sport met school te kunnen combineren.”

Schaatsen op natuurijs

“Zelf schaats ik alleen op natuurijs, dus dat is niet vaak. Wel wandel ik veel en graag, als het kan een uurtje per dag. Ook zing ik in een gospelkoor.”