<

Profijt van helpende hand in extra uurtje

Siegrid Pompstra - Leerling klas 4 havo - Buitenpost

Ze was qua vervolgopleiding zoekende in het laatste mavo-jaar. Siegrid Pompstra had zich al aangemeld voor een mbo-opleiding, maar besloot uiteindelijk toch naar de havo op het Lauwers College in Buitenpost te gaan.

Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen.

De eerste weken was het even flink wennen aan het gebouw en de lokalen aan De Hoefslag, aldus Siegrid. ,,Deze school is veel groter”, aldus de inwoonster van Kollumerzwaag die in juni haar mavo-diploma op De Saad in Damwâld in de wacht sleepte. Op De Saad had Siegrid te maken met een kleine driehonderd medeleerlingen. Op het Lauwers College in Buitenpost is het aantal scholieren ruim drie keer zo groot. ,,Het is een behoorlijk verschil.”

Inmiddels heeft Siegrid haar draai gevonden in de havo-4-klas, waar ze aanvankelijk helemaal niemand kende. ,,De sfeer is goed, zowel in de groep en op school”, vindt ze. Dat Siegrid alsnog naar de havo is gegaan, is mede op advies van De Saad.

Mijn mentor zei dat het jammer zou zijn wanneer ik niet de havo zou gaan doen.

In vergelijking met de mavo is het op de havo harder werken geblazen, is Siegrid na twee maanden duidelijk geworden. ,,De hoeveelheid huiswerk is groter en er moet meer worden geleerd. Ook was de uitleg op de mavo een stuk uitgebreider. Hier moet je meer zelf doen”, aldus de Kollumerzwaagster die mogelijk juf in het basisonderwijs wil worden.

Het extra uurtje in de week voor ondersteuning op diverse vlakken stelt Siegrid op prijs. ,,Eerst had ik er niet zoveel zin in, maar het is wel goed. Het is fijn om hulp te krijgen. Ik heb er baat bij en doe zeker m’n voordeel ermee.”