<    

Trakteren als je huiswerk niet af is

Roan Dijkstra - Leerling klas 1 TL - Grijpskerk

"Meestal heb ik mijn huiswerk wel af. Soms, als ik geen zin heb of een zware dag had, niet. Bij Engels krijg je dan een streepje. Als je drie streepjes hebt, moet je de klas trakteren. Je mag gelukkig zelf weten waarop. Ik heb nog nooit hoeven trakteren maar een van mijn klasgenoten wel. Dat is wel een grappige regel vind ik. Ze zijn hier op het Lauwers College niet echt streng.

Voor een boekbespreking of een spreekbeurt voor de klas ben ik eerst even zenuwachtig, maar daarna ook niet meer. Alleen als het in het Frans moet, is dat wel lastig. Het zijn allemaal andere woorden en je hebt heel andere uitspraken. Engels is dan veel gemakkelijker. Ik speel veel op de X-Box, Battlefield en Fifa 17. Veel van die games zijn in het Engels en zo leer je die taal gemakkelijker."

Ik hou wel van actie

"Actie, daar houd ik van. Daarom wil ik later wel bij de politie. Mijn favoriete tv-programma is Politie op je Hielen. Dat lijkt mij heel leuk, achtervolgingen in de auto. Bonnen uitschrijven hoeft voor mij niet zo. Het kan ook wel gevaarlijk zijn, maar ik hou wel van actie. Ik heb alleen een hekel aan spinnen. Laatst liep er zo’n heel grote zwarte spin in huis, die vind ik niet fijn.

Gamen en voetbal zijn mijn grote hobby’s, maar vissen vind ik ook leuk om te doen. Daar zit ook wel veel actie in hoor. Laatst heb ik samen met Ricardo, een van mijn vrienden, een snoek van 81 cm gevangen in een slootje. Een andere keer had ik een dikke karper."