<    

Later wil ik graag turnjuf worden

Renske Driessen - Leerling klas 1 havo/vwo - Buitenpost

“Eerst vond ik het wel spannend omdat het hier groter is dan op de basisschool en je nog niet weet waar de lokalen zijn. Dan moet je soms wel even zoeken, maar na een week ben je daar wel aan gewend. Het grootste verschil met de basisschool vind ik het huiswerk. Dat moest eerst ook erg wennen, maar hoort er nu ook helemaal bij.

Leraren leggen alles goed uit en als je ergens mee zit, dan lossen ze het voor je op. We hebben een heel leuke klas. Als je iets niet goed begrijpt bij het huiswerk maken, dan is er altijd wel een klasgenoot in de groepsapp die je even helpt. En we doen leuke dingen buiten school. In de vakantie heb ik bijvoorbeeld samen met een paar meisjes gepicknickt en gezwommen.

Mijn favoriete lessen zijn beeldende vorming en LO. Ik vind knutselen leuk, maar later wil ik graag turnjuf worden. Ik train nu drie keer per week bij GV Maas in Buitenpost, twee keer turnen en een keer acro. Soms doen we bij gym ook acro-oefeningen en moet ik het even voordoen van de leraar. Ik sta niet graag vooraan, maar als je iets goed kunt, dan is het eigenlijk juist wel leuk.”