<    

Paarden zijn mijn lust en mijn leven

Petra Bakker - Ouder - Buitenpost

Petra Bakker uit Harkema is moeder van vier kinderen in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. “De jongste twee zitten op de basisschool, de oudste heeft Kader Beroeps gedaan op het Lauwers College in Surhuisterveen. Henrica zit in Buitenpost op school. Dat was eigenlijk vanzelfsprekend. Ze kreeg havo/vwo advies en dan is er verder niet veel keuze. De eerste twee jaar had ze in Surhuisterveen kunnen doen, maar dan moet je na twee jaar van school wisselen. Dat vonden we geen optie."

"Zelf zie ik wel verschil tussen de veel kleinere school in Surhuisterveen en de locatie Buitenpost. Ik heb het gevoel dat je daar toch wat meer een nummer bent. Hoewel de mentor van Henrica in klas 1, mevrouw Harriri een ontzettend goede mentor en fijne vrouw is. Ze kijkt naar ieder kind als persoon; heel plezierig."

"Paardrijles geven, dat is mijn lust en mijn leven. Ik heb zo lang ik me kan herinneren paard gereden en ben altijd instructrice geweest. De twee oudste dochters rijden heel fanatiek en de jongste is net begonnen. Onze zoon heeft niets met paarden en doet taekwondo. Mijn man rijdt ook geen paard, die vist liever. Maar natuurlijk vindt hij het wel heel leuk en geniet hij van het succes van zijn dochters, net als ik.”