<    

Waardevol en een investering in jezelf

Nick Jousma en Wieger Veenstra - Leerlingen klas havo 4 - Buitenpost

Voor beiden was het een logische stap om na de mavo - opnieuw - de havo te gaan doen. In hun eerste jaren op het Lauwers College in Buitenpost volgden Nick Jousma en Wieger Veenstra ook al havo-onderwijs. Om verschillende redenen deden ze bewust even een stapje terug. ,,Dat waren zeer goede leermomentjes”, kijken de Kollumers realistisch terug op die periode.

Nick en Wieger zijn ondernemende knapen en willen graag na het volgen van een hbo-opleiding een eigen bedrijf op poten zetten. ,,Dat wordt iets met economie”, blikken ze vooruit. Voordat een hbo-studie kan worden opgepakt, is het zaak een havo-diploma te halen. Dat het Lauwers College middels het @havo-programma leerlingen een helpende hand biedt, vindt het duo een goede zaak.

De coach doet prima werk. Het is een investering in jezelf. Ook is het handig. Het is een stok achter de deur; nu weten we sowieso dat we wat doen”, zo lachen ze.

In de eerste weken dat Nick en Wieger het coachuurtje volgen, hebben ze al veel opgestoken van docent Marco Veenstra.

De coaching is heel waardevol. Van mavo naar havo is qua leren een grote stap. Het is te doen, maar je moet wel leren. Er wordt veel meer stof behandeld en het is allemaal veel uitgebreider.

Het Lauwers College omschrijven Nick en Wieger als een leuke school. ,,De sfeer is prima en de omgang met elkaar goed. We gaan niet met tegenzin naar school. Integendeel.” Dat de zaken naar wens gaan, heeft zeker ook te maken met het personeel, aldus de leerlingen. ,,De docenten zijn okay. Zij vormen een luisterend oor en dat is erg prettig.”

Nick: