<

Net zo beroemd als Messi?

Myrthe de Jong - Leerling klas 1 havo - Grijpskerk

"Docent zou ik niet willen worden want dan moet je altijd heel veel regelen. Ik ben veel liever zelf lekker bezig. Niet de hele tijd luisteren, maar iets doen. Hier op school is Techniek een fijn vak waar dat bij kan. Later wil ik toch iets met kinderen gaan doen. Kinderverpleegkundige, in de kinderopvang of misschien kleuterjuf.

Ik zit best wel veel op m’n smartphone, whatsappen met m’n vriendinnen, filmpjes kijken of naar muziek luisteren. Als ik huiswerk maak, ligt de telefoon gewoon naast me op tafel. Alleen als ik heel veel huiswerk heb, doe ik Whatsapp uit en zet ik een muziekje op. Alles bij elkaar opgeteld ben ik op een dag zo’n twee tot drie uur bezig met mijn telefoon. Of dat veel is? Mmmm, beetje wel, ja."

Topscorer met 51 doelpunten

"Als ik niet naar school ben, voetbal ik graag. Ik sta in de spits bij VV Grijpskerk. Dat ging dit seizoen lekker, wij zijn najaarskampioen geworden en ik was topscorer met 51 doelpunten. Daar was ik wel trots op. Het zou wel leuk zijn als ik net zo beroemd zou worden als Messi of zo. Dat zal wel niet lukken bij vrouwenvoetbal, maar toch…"