<    

We hebben veel plezier met elkaar

Marco Koopmans - Leerling klas 4 TL - Grijpskerk

“Ik heb in de stad ook scholen bekeken, maar het is toch wel makkelijk om een school dichtbij huis te hebben. De eerste indruk was goed, er hangt een goede sfeer. Het bevalt me hier goed, ook al kende ik toen ik hier kwam niemand. We hebben veel plezier met elkaar en als er iets is, kun je naar de docent stappen. Ze maken er dan meteen werk van. Later wil ik iets met techniek, hierna ga ik dus iets doen met werktuigbouwkunde.”

Een combinatie van tactiek en geluk

“Alweer vier jaar doe ik aan Ik doe aan fierljeppen. De stokken hebben verschillende maten, zoals 10 meter, 11.5 en nog meer. De lengte van je polsstok hangt af van je eigen lengte."

"Het is de bedoeling dat je zo hoog mogelijk inspringt en dan moet je als een gek klimmen. Vervolgens spring je van de stok af, dat heet uitspringen. Bij het uitspringen moet je zover mogelijk in het zandbed zien te komen. Het competitieseizoen is maar heel kort: drie maanden in de zomer. Dan doe je 21 wedstrijden, dus twee per week. Ik zit nu in de 2e klasse. Om in de 1e klasse te komen moet je verder dan 15 meter springen. Mijn persoonlijke record staat op 14,30 meter. Fierljeppen is een combinatie van tactiek en geluk. Je hoeft maar een beetje verkeerde wind te hebben en het gaat fout. De stok buigt dan net een kant door die je zelf niet wilt. Niks aan te doen, maar dat maakt het ook spannend.”