<    

Later ga ik de verzorging in

Lieneke Hansma - Leerling klas 1 KB - Kollum

"Mijn moeder werkt met mensen met dementie. Als klein meisje mocht ik al mee om daar te spelen. Nu help ik mijn moeder met mensen naar hun kamer brengen, eten geven en naar bed brengen. Die oudere mensen vinden dat heel leuk: ze beginnen helemaal te glimlachen als ik kom en als ik weg ga, zwaaien ze altijd vrolijk terug.

Mens & Maatschappij vind ik wel een lastig vak, maar dat komt ook door mijn ADHD waardoor ik me soms minder goed kan concentreren en druk word. Mijn klasgenoten zeggen daar dan wel wat van. Dat wil ik ook. En ze moeten het niet lief vragen, maar juist fel tegen me zeggen. Dat lieve, daar kan ik niet tegen.

Soms is het best wel lastig. Mijn pilletjes werken maar een paar uur. Als ik tot het achtste uur moet, kan ik een groot deel van de dag rustig zijn, maar op het laatst word ik echt druk. Dan klets ik veel en schiet ik vaak in de lach. En dat is niet leuk. Maar meer pilletjes mag ik niet nemen."

Thirza is een echt salto-kind

"Ik heb vier jaar bij TSS in Sneek op turnen gezeten. Ik mocht toen één keer naar het NK en ik heb een keer op het podium gestaan op het FK. Omdat ik door blessures steeds weer opnieuw moest beginnen, vond ik het niet meer leuk en ben ik gestopt. Nu zit ik op groepsspringen in Dokkum. Ik vorm een duo met Thirza, zij is een echt salto-kind. Dat onderdeel vindt ze heel leuk. Ik vind het nu al leuker dan turnen en hoop dat we ooit weer een keer op het NK mogen uitkomen."