<    

Danstraditie in de schoolkantine

Het kerstgala - Buitenpost

Het is het best bezochte feest op het Lauwers College in Buitenpost: het jaarlijkse kerstgala. Compleet met baljurken en smokings bezoeken zo’n duizend leerlingen onze school, in de week vóór de kerstvakantie.

Je wordt heus niet geweigerd als je geen galakleding draagt, maar het hoort er wel een beetje bij. Sommige leerlingen zijn maanden van tevoren al aan het bedenken wat ze zullen dragen.

Fotografen zetten iedereen in stijl op de gevoelige plaat, dj’s draaien lekkere muziek en een surprise-act zorgt voor een blijvende herinnering aan deze fantastische avond.

Dans jij mee?

Het kerstgala is een alcoholvrij feest. Als veiligheidsmaatregel vindt bij de ingang steekproefsgewijs een alcoholblaastest plaats. Zo houden we het feest gezellig.

Het kerstgala wordt georganiseerd door de activiteitencommissie, met medewerking van heel wat mensen: ouders regelen buiten het verkeer, docenten houden op de dansvloer een oogje in het zeil en de conciërges leiden alles in goede banen. Het enige wat we dan nog nodig hebben is dansende leerlingen. Dans jij ook mee dit jaar?