<

Korte lijnen, iedereen kent elkaar

Judith Postma - Ouder - Kollum

“De keuze voor het Lauwers College heb ik samen met mijn man en onze zoon van 16 gemaakt. Hij wilde eigenlijk naar het Lauwers in Buitenpost, maar daar heb je geen kaderberoeps. Dat kan wel op het Nordwin College, maar Kollum voelde prettiger, een kleinere school en met de richting Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Het fijne van Kollum zijn de korte lijnen, je bent geen nummer en iedereen kent elkaar. Onze oudste heeft vorig jaar examen gedaan in de richting basisberoeps en doet nu nog een jaar kader. We kennen de school en de meeste leerkrachten daardoor inmiddels wel aardig. Zelf ben ik al sinds het eerste jaar lid van de lokale ouderraad. Een erg fijne manier om iets meer over de locatie te weten te komen, te weten wat er speelt op school en welke plannen er zijn. De locatiedirecteur, Jaap Holvast, is altijd bij de ouderraad aanwezig. Als lid heb ik meer binding met de school gekregen en loop ik er makkelijker even binnen."

"Onze zoon heeft een LWOO-indicatie (leerwegondersteunend onderwijs). Wij merkten eigenlijk niet veel van die ondersteuning tot hij vorig jaar in klas 4 kwam. Dit jaar vind ik de begeleiding van hem super. Over het algemeen kunnen wij onze zorgen, als die er zijn, kwijt bij de betreffende leerkracht. Daar wordt ook wat mee gedaan. Ook proberen wij zelf goed mee te denken. Vorig jaar heb ik een tijdje mee mogen draaien als onderwijsassistent tijdens de primalessen van klas 1 en 2. Dat was een erg leerzame en leuke ervaring waarbij ik heb genoten van het leerlingencontact.” 

“Onze dochter van 13 zit inmiddels ook op het Lauwers in Kollum. Zij kwam van het Nordwin, wat ze overigens ook een prettige school vond. Ze liep daar stuk op plant- en dierkunde, vakken die daar belangrijk zijn. Omdat ze later instroomde, had ze enige achterstand. De leerkrachten hebben haar echter goed opgevangen en ze heeft het erg naar haar zin.”

Werken vanuit je hart!

“Ik hou van lezen, omdat het me de mogelijkheid geeft zelf een ‘film’ bij de woorden te bedenken. Als ik lees, vergeet ik even alles om me heen. Mijn werk als onderwijsassistent aan een basisschool in Surhuisterveen zie ik als mijn hobby. Het is zo fijn om kinderen te helpen en dan te horen dat ze blij met je zijn. Niet altijd natuurlijk, maar dat hoeft ook niet. Ik ben elke werkdag weer blij als ik de school binnenstap. Fijn om te kunnen werken vanuit je hart!”