<

Later wil ik lesgeven in natural horsemanship

Jette Witkamp - Leerling klas 1 KB - Grijpskerk

"Als ik mijn ideale lesrooster mocht samenstellen, dan zou ik daar karate, zwemmen en paardrijden aan toe voegen. Later wil ik graag lesgeven in natural horsemanship, dan zou het een mooie voorbereiding zijn. Dat je werkt in het belang van je paard en niet van jezelf.

Maar verder zou ik niet iets veranderen op school, het is wel fijn zoals het is. Over het algemeen ben ik vrij rustig en zeg ik niet zo veel. Maar als we discussiëren over een bepaald onderwerp, dan geef ik wel mijn mening. Ook als iedereen er anders over denkt, dan doe ik dat toch. Ja, dat komt door de leuke sfeer in de klas en door karate."

Ik heb veel meer zelfvertrouwen

"Ik ben serieus en wil graag hogerop komen. Door mijn dyslexie kon ik mij vroeger op school vaak niet concentreren en was ik onzeker. Door karate en paardrijden heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Hier op school heb ik er  vertrouwen in dat ik meer kan groeien.

Paardrijden doe ik nu zeven jaar. Q, dat is de afkorting van een heel lange naam, is een leasepony maar het voelt als mijn eigen pony. Soms rijd ik wedstrijden maar ik ben ook bezig met vrijheidsdressuur. Dan leer je je pony allemaal trucjes zoals knielen of op een blok staan met z’n voorbenen."