<    

Wederzijds respect

Janna de Vries - Leerling klas 4 verzorging - Kollum

 “Later wil ik werken in de maatschappelijke dienstverlening met mensen die psychische problemen hebben. Ik heb zelf ook een aantal problemen gehad en kan me goed in anderen verplaatsen. Nu wil ik graag anderen gaan helpen.”

“Ik heb eerst op twee andere scholen gezeten en nu dus op het Lauwers. Op de andere school kreeg ik problemen. Daardoor kon ik school niet meer aan. Ik werd niet geholpen. Er was iedere dag ruzie tijdens de pauze en ook waren ze heel streng. Zo was je je mobiel voor een week kwijt als die per ongeluk afging. Hier is dat heel anders. Je krijgt er wel een opmerking over, maar er is niet meteen straf als je je telefoon per ongeluk aan hebt gelaten. Alleen als je zelf onder de les je mobiel gebruikt, zit je een dag zonder telefoon.”

“Het ging dus niet goed met me op die andere scholen en ook werd ik gepest. Uiteindelijk is besloten dat ik beter naar het Lauwers College kon gaan. Ik zit nu al voor het tweede jaar hier en vind dat zelf een record. Ik heb in die tijd geen enkele keer ruzie gehad! Op die andere scholen was ik anders. Hier hoor ik er gewoon bij. Ik werd vanaf de eerste dag binnen de groep gesloten en was zo blij."

"Je hebt op deze school echt contact tussen leraren en leerlingen. Je houdt rekening met elkaar, er is wederzijds respect. De leraren doen veel voor de leerlingen. Ook wordt er niemand zwaar gepest of zo. Ik heb het gevoel dat alle groepen binnen klas 4 samen één zijn.”

“In mijn vrije tijd luister ik graag naar muziek. Een paar jaar geleden was dat nog ontsnappen aan school, nu is het vooral ontspanning.”