<    

Techneut in hart en nieren

Jan van der Til - Systeembeheerder - centrale diensten

“Het leuke van systeembeheer op een school, is de diversiteit in gebruikers en de omvang van de totale infrastructuur. Geen dag is het zelfde.”

"Je hebt te maken met leerlingen, docenten, ondersteunend personeel en het management. Daarnaast moet je ook de privacy waarborgen, want het is in veel gevallen niet de bedoeling dat je bij elkaars account kan. En dan zijn het ook nog eens veel gebruikers, zo’n 2.300. Ik werk hier sinds maart 1998. Daarvoor was ik werkzaam bij een groot energiebedrijf waar de ICT-afdeling werd ge-outsourced. Ik wilde met techniek en ICT bezig zijn, heb hier toen gesolliciteerd en werd aangenomen. Het werk is mooi. Ik heb ooit voor techniek gekozen, ben een techneut in hart en nieren.”

Nog geen Eric Clapton

“Ook in mijn vrije tijd ben ik met techniek bezig. Ik maak muziek op de computer en ik speel elektrische gitaar. Naast muziek maken, lees ik veel. Altijd non-fictie over bijvoorbeeld de geschiedenis van het regionaal landschap en over geologie, heel breed. Verder speel ik in een gospelkoor met combo en gitaar. Ik mis een muzikale basis, ben pas op m’n dertigste begonnen, dus het moet van ver komen. Ik ben nog geen Eric Clapton en rommel maar wat aan. Het gaat tenslotte om de lol.”