<

De AC organiseert ieder jaar een geweldig feest

Het kerstgala - activiteitencommissie - Buitenpost

“Het kerstgala is de grootste activiteit die de AC organiseert en het is een geweldig feest geweest.”

Elisabeth Hoekstra uit havo vier is lid van de Activiteiten Commissie van het Lauwers College. “Het Kerstgala vond dit schooljaar plaats op donderdagavond 22 december. Het is voor ons als Activiteiten Commissie (AC) een hele klus om alles in goede banen te leiden. Dat begint al weken van te voren. Wie zorgt voor de fotograaf? Wie versiert de school, wie vraagt voor bepaalde activiteiten toestemming van de locatiedirecteur? Is de muziekinstallatie gereed, wie brengt de kaartjes naar mentoren, kiezen we voor een thema of niet, vernieuwen we het decor van het fotolokaal? Ook maken we een rooster zodat bij de ingang en andere plaatsen in de school iemand aanwezig is om een oogje in het zeil te houden.

De dag zelf is ook erg druk: eerst gewoon les, maar de jurken, make up, krultang, schoenen, enzovoorts zitten al in de tas of kluis. Als de lessen voorbij zijn, moeten we doornemen wat er allemaal moet gebeuren. De tafels moeten uit de zitkuil, de school moet worden versierd, de fotolokalen moeten in orde zijn, de koelkast moet worden bijgevuld.

Daarna gaan we met zijn allen eten en dan nog onszelf in orde maken voor het feest. De deuren naar delen van de school die niet worden gebruikt voor het feest, moeten nog worden afgesloten met ene kettingslot. Als het gala begint, moeten we nog op tijd bij de deurpost zijn. Als er iets is met een leerling, zullen we hem of haar helpen. Ook zorgen wij ervoor dat de fotografen wat te drinken krijgen. En als het feest is afgelopen moeten we alles weer opruimen. We zijn op deze dag dus van 8.10 uur tot 01.00 uur op school, want na middernacht is pas alles weer opgeruimd. Het kerstgala is de grootste activiteit die de AC organiseert en het is een geweldig feest geweest.

De AC-leden van dit jaar zijn (boven van links naar rechts): Johanna, Silke, Frank, Meneer Triemstra, Feike, Siska, Aukje, Dian, (beneden) Theresia, Elisabeth, Iris en Daniëlle.

We hebben op dit moment genoeg mensen in de AC, maar volgend jaar zoeken we wel nieuwe mensen. Dus zit je volgend jaar in klas 3,4,5 of 6 en lijkt het je leuk om in de AC te komen dan ben je volgend jaar van harte welkom.”