<

Oud van lijf, jong van leden

Geert Zuidersma - Docent Nederlands en mentor - Buitenpost

Al 40 jaar staat hij voor de klas. “Ik wist dat ik een onderwijsman was op het moment dat ik als opleider in het diepe werd gegooid bij het pensioenbedrijf waar ik werkte. Het hoofd opleidingen was opgestapt en zou de volgende dag een cursus geven. Of ik die maar even over wilde nemen. Een cursus die ik zelf zou gaan volgen! Mijn baas zei nog: 'Laat je niet onder druk zetten, gaat het niet, dan gaat het niet.' Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het ging goed."

"Inmiddels heb ik de overstap gemaakt naar een middelbare school. De leerlingen doen het goed. We zitten met Nederlands op alle fronten boven het landelijke niveau en met begrijpend lezen op het landelijk gemiddelde.”

 

Maak van je hobby geen baan

Geert oogt jonger dan 60+. “Omgaan met kinderen en jongeren houdt je jong. Ik geniet van hun openheid en vrolijkheid en heb er plezier in om aan te sluiten met de nodige humor. Zo houd ik het vol. Ik moet straks met pensioen en dan ben ik een hobby kwijt. Dus maak nooit van je hobby een baan! Ik houd van de natuur, wandel en fiets graag.”