<

Feike vindt z’n weg wel

Feike Meindertsma - Leerling klas 6 vwo - Buitenpost

Gevraagd hoe hij ervoor staat, zegt vwo’er Feike Meindertsma uit Kootstertille na enige aarzeling: "Matig. Meest zesjes. Maar als het examen een beetje goed gaat, red ik het wel."

In zijn vakkenpakket staan zowel wiskunde-B als Beeldende Vorming. De combinatie heeft alles te maken met zijn toekomstplannen: eerst een studie Bouwkunde aan de TU in Eindhoven en dan later wellicht aan de slag als architect. Gebouwen ontwerpen, dat lijkt hem wel wat. Dan is het wel handig dat je creativiteit kunt koppelen aan wiskunde, zeker als het bijna je hobby is zoals bij Feike.

Voor de examenopdracht voor Beeldende Vorming koos hij voor ‘On the road’. Hij beeldde zijn schoolcarrière uit in de vorm van maquette-achtige schoolgebouwen die door een weg met elkaar worden verbonden. Eerst de basisschool in Twijzel, dan het Lauwers College en tenslotte de universiteit in Eindhoven.

De basisschool en deze school staan in het licht, de universiteit nog niet: dat is de onbekende toekomst.

Het Lauwers College is verlicht met de kleuren van de school. Wat Feike betreft moesten het ook frisse, vrolijke kleuren zijn want hij heeft er een prima, leerzame tijd gehad. Tuurlijk. Er zijn verbeterpunten. Zo vindt hij dat er in het examenjaar organisatorisch nog wel wat misging. Leerlingen werden bijvoorbeeld vaak laat op de hoogte gebracht van roosterwijzigingen.

Maar verder is hij positief over de school, vooral de omgang met de meeste docenten vindt hij prima: "Aan het begin van de les wissel je gezellig uit wat je in het weekend allemaal hebt uitgespookt, om daarna soepeltjes aan het werk te gaan. De verbondenheid is groot, ze zijn oprecht geïnteresseerd. Dat is een groot pluspunt van deze school."

Plezierig vond hij ook de manier waarop hij werd opgevangen toen hij als enige uit zijn dorp naar de school in Buitenpost ging. Het was soms wel even lastig, maar heeft hem ook weer veel geleerd. Net als de doublure in het vijfde jaar. "Andere prioriteiten", geeft Feike als reden.

Ik zag het aankomen, maar het was toch best een klap. Maar een andere klas is ook weer leuk. Ach, ik heb hier wel geleerd dat ik m’n weg altijd wel vind.