<    

De nieuwe regels begrijp ik ook wel weer

Evelyn Bakker - Leerling klas 2 TL - Kollum

"Engels, wiskunde en Duits, dat vind ik de lastigste vakken. Ik kan die Engelse woordjes nooit onthouden. Als het aan mij lag mochten die uren wel ingeruild worden voor extra uren techniek, beeldende vorming of LO. Dat kan natuurlijk niet, dat weet ik ook wel. Maar toch.

Hier op school is het wel strenger geworden. Als je je fiets niet goed hebt staan mag je hem pas aan het eind van de dag ophalen en je mag geen telefoon meer gebruiken in de gang. Ik kijk best wel vaak op mijn telefoon, dus dat vind ik wel jammer. Even kijken op Instagram of zo. Aan de andere kant begrijp ik het ook wel, want je praat nu wel veel meer met andere kinderen."

Ik droomde van de Olympische Spelen

"Ik ben in 2013 derde geworden op het NK op de meerkamp. Ik train nu bij Turn en Gymsport Dokkum twee tot drie keer per week, in totaal ongeveer zes uur. Dat is eigenlijk erg weinig, de meeste kinderen in mijn categorie trainen zestien uur per week.

Ik heb wel gedroomd van de Olympische Spelen maar dat gaat niet meer lukken. Toen ik 8 jaar was trainde ik in Heerenveen en kon ik naar de eerste divisie. Heerenveen was eigenlijk te ver rijden en daarom ben ik daar gestopt, maar ik hoop nog wel een keer op het podium op het NK te komen. Ik twijfel nu een beetje tussen voetbal en turnen, maar ik denk dat als ik stop met turnen, ik dat heel erg ga missen!"