<

Tilburg komt steeds dichterbij

Erik en Jellina - Leerlingen klas 6 vwo - Buitenpost

Erik Schotanus (17) uit Kollum en Jellina Witteveen zitten beiden in het laatste jaar van vwo. Ze volgen de voorlichting Bedrijfskunde aan de RuG.

Erik: “Ik twijfelde tussen Bedrijfskunde en nog een paar studies, maar nu ik dit allemaal heb gehoord, weet ik vrij zeker dat ik deze studie ga doen. Ik ben ook bij de voorlichting Sociologie geweest, maar dit past het best bij mij.”

“De twee studenten hadden goede adviezen, bijvoorbeeld dat je op tijd moet beginnen met leren en dat je weinig contact-uren hebt. Dat is wel even goed om te horen. De persoonlijke ervaringen van studenten, dat voegt zeker wat toe. Op een open dag hoor je vaak alleen maar de positieve dingen, de leuke kanten van de studie.”

Jellina: “Nu ik deze voorlichting heb gevolgd, weet ik zeker dat ik niet voor deze studie kies. Laatst heb ik een meeloopdag gehad in Tilburg voor Personeelwetenschappen en dat wil ik heel graag doen. Alleen kan die studie alleen maar in Tilburg en dat is erg ver weg. Bedrijfskunde in Groningen heeft min of meer dezelfde beroepsmogelijkheden en daarom was ik vanavond hier. Maar ik denk dat het niet echt iets voor mij is. Ik heb vorig jaar open dagen bezocht in Groningen, een paar studiekeuzetesten op internet gedaan en daar komt steeds personeel of hrm uit. Ik weet het nog niet zeker, maar Tilburg komt steeds dichterbij.”