<

Leraren willen je echt helpen

Emma Postma - Leerling klas 4 kader - Grijpskerk

“Je kunt tijdens de open dagen verschillende scholen bezoeken, maar ik ben alleen hier gaan kijken. Mijn broer en zus gingen met veel plezier naar deze school en ook ik vond het meteen leuk. Op dinsdag en donderdag ga ik naar Kollum voor praktijklessen bij sport, dienstverlening en veiligheid. Ik weet nog niet zeker wat ik later wil gaan doen, maar sowieso iets sportiefs als sport en bewegen of bij de politie."

"Mijn klas is leuk en de leraren ook. De meeste leraren willen je echt helpen. Zowel binnen als buiten de les kun je bij ze terecht.”

Voetballen tussen de jongens

“Voetbal is mijn grootste hobby en in de weekenden ga ik met mijn vrienden op stap. Dan zijn we met een groep bij elkaar, en zitten we gewoon een beetje om te kletsen. Een deel van mijn vrienden zit bij mij in het voetbalteam. Ik speel in A1 bij de jongens als enig meisje. Soms is dat moeilijk. De jongens zijn meestal groter en breder, en fysiek sterker dan ik. Ook ligt het tempo hoger dan bij een meidenteam. Ik leer wel heel veel doordat ik me kan optrekken aan hun niveau.”