<

De keus was gemakkelijk

Dyanne Kloosterman - Leerling klas 2 TL - Buitenpost

“In groep 7 van de basisschool wist ik al dat ik later echt naar het Lauwers College wilde. Dus voor mij was de keus gemakkelijk. Het leek me altijd al een leuke, open school waar je ook veel plezier kunt hebben. Leraren helpen je goed en zijn ook heel vriendelijk. Je leert hier veel op een gezellige manier, maar je moet hier net als op andere scholen natuurlijk ook wel hard werken hoor.

Als er iets is kun je altijd bij je mentor of andere docenten terecht. Ik ben een keer naar een mentor gegaan omdat een klasgenootje werd gepest. De mentor is toen met die kinderen gaan praten en zo is het opgelost. Ik voel me hier daarom best thuis.” 

Ik voel me hier best thuis

“In mijn vrije tijd doe ik heel veel aan turnen, acrogym en groepsspringen. Ik train bij drie verenigingen, GVV in Veenwouden, T&G in Dokkum en bij GV Maas in Buitenpost. In juni zijn we eerste geworden op het Nederlands kampioenschap groepsspringen in Surhuisterveen. Heel erg zenuwachtig was ik eigenlijk niet, ik ben nooit zo snel zenuwachtig: ik doe het maar gewoon en dan zie ik wel wat het resultaat is.

Gemiddeld train ik ongeveer tien uur per week, maar dat is makkelijk te combineren met school. Ik maak mijn huiswerk altijd vooruit. In de les hoef ik het dan alleen maar na te kijken. Omdat dat heel vlot gaat, houd ik tijd over om weer ander huiswerk te maken. Behalve Frans en NaSk is LO een van mijn favoriete vakken. Of ik daar later iets mee ga doen, dat weet ik niet. Misschien wel, maar ik denk niet dat ik gymlerares word.”