<

Succeservaring leerlingen zorgt elke keer voor kippenvel

Cornelis van Slageren - Docent muziek - Buitenpost, Grijpskerk

"Mijn verhaal op deze prachtige school begint in september 1991. Toen verruilde ik vanuit mijn geboortedorp Kollumerzwaag de veilige omgeving van de Ds. Griffijnschool voor het Lauwers College in Buitenpost.

Na een fantastische tijd als atheneumleerling ben ik Schoolmuziek (tegenwoordig Docent Muziek) gaan studeren aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Tijdens mijn laatste studiejaar in het jaar 2000 ben ik op 21-jarige leeftijd aan mijn carrière als muziekdocent op het Lauwers College begonnen. En bijna 16 jaar later geef ik mijn lessen nog steeds met heel veel plezier, zowel op de locatie Grijpskerk als Buitenpost!

Het mooiste van het vak muziek is de manier waarop mijn leerlingen succes ervaren op niet eerder ontgonnen muzikaal gebied. Van vmbo BB tot en met gymnasium – leerlingen verkennen samen of individueel instrumenten en muziekstijlen die ze nog niet eerder hebben verkend. En iedere les weer zijn er leerlingen die bijvoorbeeld denken dat ze een bepaald muziekinstrument nooit kunnen leren bespelen. Uiteindelijk lukt dat dan toch en dat zorgt iedere keer weer voor kippenvel.

Verder vind ik het een geweldig voorrecht om met leerlingen om te gaan. Dat lijkt misschien heel cliché, maar zo ervaar ik het echt. Tijdens de communicatie over en weer leren zij niet alleen van mij, maar ik ook van hen!"