<

In Nederland voor de liefde

Asmaa Hussen - Kantinemedewerker - Buitenpost

“Mijn man kwam als vluchteling naar Nederland. Ik ben hem achterna gereisd, voor de liefde, al weer 17 jaar geleden. Na twee jaar in Nederland kreeg ik deze baan in de schoolkantine. De afgelopen 15 jaar zijn voorbijgevlogen, met de nodige veranderingen. Zo run ik nu de kantine in mijn eentje, daarvoor waren we met zijn tweeën. Ook verkopen we minder dingen, maar wat we verkopen is gezonder."

"Eigenlijk vind ik alles leuk in Nederland, behalve het weer natuurlijk. In Irak op school heb je ook een zitkuil, maar dan lekker buiten. Wel mis ik mijn moeder. Ik bezoek haar wel en zij mij, maar het is nu te gevaarlijk om naar Irak te gaan."

"Mijn kinderen zitten ook op het Lauwers College, in Kollum. Mijn schooltijd was heel anders dan die van hun. We droegen een uniform en kregen op de basisschool al veel huiswerk. De school was veel strenger. Ik ben blij voor mijn kinderen dat het hier wat losser is allemaal."

"Ik heb een heel dure hobby, winkelen. Kleding, make up, schoenen en tassen, ik shop alles wat los en vast zit. Jammer dat ik hier in uniform moet. Hoewel, soms doe ik stiekem een andere broek aan, haha.”