<    

Ik zou hier best nog wel een jaartje willen blijven’

Anne Rozema - Leerling klas 4 TL - Buitenpost

"Een zes is prima toch! Ik haal het wel, mijn cijfers zijn niet heel hoog, maar goed genoeg. Voor de examens ga ik wel stevig aan de slag, want het zou jammer zijn als ik het niet haal omdat ik er te weinig voor heb gedaan. Biologie en economie zie ik wel zitten, voor Engels en wiskunde moet er nog wel wat gebeuren.

Als we straks geen lessen meer hebben ga ik minder werken. Ik denk dat ik om tien uur de boeken pak en dan door leer tot een uur of drie. Daarna vrije tijd. Ik vind het altijd wel moeilijk om me aan zo’n planning te houden, maar mijn moeder helpt me daarbij.

Dat plannen is niet mijn sterkste punt. Hier op school heb ik daar ook hulp bij gehad. Ik blijf lang kalm, maar als ik voor een toetsweek zit en zie wat er allemaal moet gebeuren, vliegt het me soms aan: ‘Het komt niet meer goed’. Ik ben vaak met mijn vader tot in de heel late uurtjes met wiskunde bezit geweest. Doorgaan, nog een keer, en dan uiteindelijk een 6 halen. Yes! Ja, ik koop straks als ik het heb gehaald iets leuks voor hem.

Ik kom straks zeker nog eens terug. Leuke leraren en ik kan het vooral prima vinden met de conciërges. Op deze school kennen ze je heel goed, ze denken om je en ik heb hier echt een heel, heel mooie tijd gehad. Vroeger dacht ik: gelukkig, weer een jaar om, maar nu heb ik zoiets van: ik zou hier nog graag een jaartje blijven. Hierna ga ik verpleegkunde in Groningen doen en later een studie toegepaste psychologie. Ik wil in een ziekenhuis werken." 

Ik heb nog niemand knock-out geslagen!

"Mijn grootste hobby is op stap met m’n vriendinnen. Beetje winkelen en uit eten in Groningen. En ik zit sinds kort op boksen. Ik wilde aan m’n doorzettingsvermogen werken en sterker worden en dat lukt al! Ik heb nog niemand knock-out geslagen hoor!"