<

Doe het goed of doe het niet!

Andrea Huisma - Leerling klas 5 havo - Buitenpost

"Slagen met zesjes, dan zou ik echt balen. Ik sta meestal gemiddeld een 7 of hoger en dat wil ik het liefst ook op m’n examen halen. Ik ben eigenlijk wel een streber. Mijn motto: is doe het goed of doe het niet!

Ik ga het wel halen, alleen over Nederlands maak ik me wat zorgen. Voorbereiden doe ik zoals ik voor al mijn toetsen heb gedaan: bellen met mijn vriendin. Via Whatsapp. We bellen elke dag wel een paar uur. We leggen de lesstof aan elkaar uit en overhoren elkaar. Je leert het zo heel snel en heel goed. We kletsen natuurlijk tussendoor ook lekker hoor!

Straks op het hbo zal het wel anders moeten. Ik ga hoogstwaarschijnlijk straks communicatie doen op de Hanzehogeschool in Groningen. Dat is een brede studie die veel mogelijkheden biedt.

Ik heb een leuke tijd op het Lauwers College gehad maar het is hier nu wel klaar voor mij. De klassen 1 en 2 vond ik bagger, toen was het me te druk in de klas. Maar de klassen 3, 4 en 5 waren wel goed. Leraren weten waar ze over praten en kunnen je echt goed helpen. De eerst twee jaren was het gewoon stampen, de laatste drie jaren gaat het veel meer om inzicht en dat ligt mij veel beter.

Wat ik vooral ga missen zijn mijn jaargenoten en leraren zoals meneer Noorman. Die is enthousiast, vertelt leuk en hij kan de lesstof goed overbrengen. Niet van die saaie lessen. Ik heb het liefst een les over een interessant onderwerp waar je samen ook over praat. Het is helemaal niks als je een leraar je het gevoel geeft dat hij het zelf eigenlijk ook niet leuk vindt."

Netflix

"Hobby’s en sporten heb ik momenteel niet echt. Ik heb vroeger op voetbal, judo, fitness en gymnastiek gezeten. Nu even niet, ook omdat ik het wel druk heb met school. Als ik tijd heb kijk ik graag series op Netflix."