<    

Ze noemen me wel eens Max Verstappen

Ale Geert Terpstra - Leerling klas 1 BB - Kollum

"Ze noemen me wel eens Max Verstappen omdat ik al in een auto rijd. Toen ik negen was reed ik voor het eerst in een oud Golfje op een landbouwpaadje en op mijn dertiende heb ik mijn eerste officiële manche in een autocross gewonnen. Formule 1, wat Max Verstappen doet, interesseert me eigenlijk niet zo. Rallysport is veel spectaculairder.

Mijn vader rijdt in een van de hoogste klassen autospeedway. Zelf rijd ik bij de junioren in een Peugeot 106 Rally. Helemaal veilig, met rolbeugel, vijfpuntsgordel en klikstuur. Natuurlijk wil ik graag winnen, maar het moet ook gezellig zijn: de hele familie gaat ook altijd mee naar de wedstrijd.

Het is een dure hobby, maar mijn vader is m’n grote sponsor. Ik help hem vaak in de loods naast ons huis. Banden verwisselen, sleutelen aan auto’s, onderhoud. Ik bouw nu zelf een crossauto. Ik ben altijd heel precies, net als heit. Het moet in één keer goed, maar het kan ook altijd weer beter. Mijn vrienden zeggen ook dat Ik niet snel tevreden ben.

Huiswerk doe ik meestal ’s avonds in bed. Dat kan prima want het gaat goed op school. Vooral het vak pso, praktische sector oriëntatie, dat is interessant. Zeker omdat ik later monteur wil worden en zelf een garagebedrijf wil beginnen. Peugeot is wel mijn favoriete automerk, maar ik wil een bedrijf voor alle merken. M’n klasgenoten? Die vinden het wel stoer."