<

Voorwoord

Buitenpost, 18 april 2024

In het weekend van 13 april mocht ik de Amstel Gold Race weer fietsen. Een prachtige tocht in de omgeving van Valkenburg, in gezelschap van vrienden en familie. Redelijk ongetraind kwam ik al hijgend en zwetend fietsend over de toppen van de ‘bergen’ heen. Toen ik over de finish kwam en getrakteerd werd op een mooie medaille, voelde ik mij trots en blij dat ik deze prestatie had geleverd.

In de afgelopen maanden hebben we op school ook te maken met veel trotse leerlingen (en hun ouder(s)/verzorger(s)). Zo hebben leerlingen havo 5 BSM een geweldig circus neergezet, hebben de examenleerlingen hun profielwerkstuk gepresenteerd en dingen een aantal leerlingen zelfs mee naar landelijke prijzen, hebben muziekleerlingen hun talenten ten toon gespreid op het Openbaar Muziek Tentamen en hebben de leerlingen in klas 2 in het taaldorp hun kwaliteiten op het gebied van Engels verbeterd. Natuurlijk zijn er ook andere trotse momenten; wanneer bijvoorbeeld een leerling eindelijk het gewenste resultaat op de toets heeft behaald, dat het dameselftal voor Olympic Moves door is naar de landelijke finales, een leerling een goede presentatie heeft gehouden, dat het gelukt is om elke dag op tijd op school te komen en ga zo maar door. In deze nieuwsbrief worden een aantal van deze mooie momenten met u gedeeld.

Na de meivakantie beginnen de centraal schriftelijke examens voor de examenleerlingen. Ik ga er vanuit dat zij beter getraind zijn voor het examen dan ik voor de Amstel Gold Race en dat zij uiteindelijk net zo blij en trots zijn als ze het diploma in handen hebben. Ook hoop ik dat er onderweg genoten wordt van deze bijzondere tijd.

Veel leesplezier toegewenst!

Namens de schoolleiding
Sjouke Visser

P.s. de nieuwsbrief heeft vanaf dit moment een (tijdelijk) ander format, omdat de gebruikte software niet meer beschikbaar is.

 

Portretrecht via SOMtoday

In verband met de AVG-regelgeving, willen we in beeld hebben of u toestemming geeft voor het gebruik van foto’s en videomateriaal van uw zoon/dochter tijdens schoolactiviteiten. Begin december van dit schooljaar hebben we dit uitgevraagd. Mocht u de toestemming nog willen geven (staat standaard op ‘nee’) en heeft u dit nog niet gedaan, dan geldt dit bericht als een reminder.

Via deze link vindt u hoe u de toestemming kunt regelen in het account van SOMtoday.
Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen (0511-542415) of mailen naar buitenpost@lauwerscollege.nl