<

Voorwoord

Buitenpost, 12 juli 2023

Op het moment van schrijven van dit voorwoord zitten we volop in de cultuurweek. Het thema van deze editie is: NEON – AMERIKA. En dat hebben we gemerkt binnen en buiten de school. Workshops als neon schilderen, glow in the dark midgetgolf, neon dance, de kleurrijke Chachacha en LED Bowlen zijn een greep uit de vele kleurrijke workshops die werden aangeboden. Een week die eens even anders is dan anders en ook een opmaat voor vele leerlingen richting de welverdiende zomervakantie. De mavo 3, havo 4 en vwo 5 leerlingen hebben hun schooljaar afgesloten met een buitenlandexcursie en op de verhalen afgaande was het een groot succes. Van de geslaagde examenleerlingen hebben we feestelijk afscheid genomen in de laatste week van het schooljaar.

En dan is de blik alweer gericht op het volgende schooljaar. We mogen 136 nieuwe brugklasleerlingen begroeten en het totaal aantal leerlingen op school blijft redelijk gelijk aan dit schooljaar. In de bezetting van de lessen hebben we nog een uitdaging te gaan, omdat we nog twee vacatures hebben te vervullen (Frans en Nederlands in de onderbouw). Deze hopen we bij de start van het schooljaar echter opgelost te hebben. We merken dat er krapte is op de arbeidsmarkt en dat zal in de nabije toekomst zorgen voor nog meer uitdagingen.

Aan uitdagingen voor de leerlingen geen gebrek, zoals in de nieuwsbrieven van het afgelopen jaar en op onze socials te lezen en te zien was. Ook in deze nieuwsbrief vindt u een terugblik op een aantal activiteiten in de afgelopen periode. We wensen u veel leesplezier en alvast een fijne vakantietijd met elkaar.

Namens het team LC Buitenpost,
Sjouke Visser