<

Tweede klassen schrijven met Margje Woodrow

Buitenpost, 1 juli 2021

Hoe schrijf je een spannend verhaal? Met deze vraag gingen onze tweede klassen deze week aan de slag met de winnares van de prijs van de Jonge Jury 2021, Margje Woodrow. Op dinsdag 15 juni waren de eerste twee workshops met 2c en 2d. De mavoklassen waren op vrijdag 18 juni aan de beurt en dinsdag, 22 juni, waren 2e en 2f.

Margje introduceerde haar workshop door te vertellen over haar werk als jeugdthrillerschrijfster, wat ze samen doet met haar zoon, Mick Woodrow. Tevens is ze schrijfster aan bekende games en bij Netflix. Ze vertelde over spannende spelletjes die ze speelde in haar jeugd met klasgenoten en kreeg zo de tongen in de klas ook los.

Vervolgens was er tijd voor actie: de leerlingen mochten zelf een thriller of horrorverhaal bedenken! Met plaatjes, woorden, posters, scharen, lijm en stiften werden mindmaps gemaakt in kleine groepjes, waaruit de prachtigste verhalen afgeleid werden. Aan het eind werden de verhalen met elkaar gedeeld met een kleine presentatie. Het was ongelofelijk hoeveel fantasie en creativiteit er in zo korte tijd uit onze tweedeklassers naar boven kwam. Wie weet zitten daar wel toekomstige schrijvers bij!

Namens de sectie Nederlands, Yvonne Kuipers

Hieronder één van de gedichten:

We hebben covid, we hebben een 19!

covid
gevaar
naar

school open
school dicht

mondkapjesplicht
geen gezicht

het is een ding
dat social distancing
alleen zijn doet pijn
konden we maar weer bij elkaar zijn

weinig contact
motivatie zakt
lockdown mag wel missen
konden we dat virus maar wissen

school open
school dicht

hopen op een
beter vooruitzicht

door: Anouk Reinders