<

Profielwerkstukken op het Lauwers College

Buitenpost, 15 april 2020

Dit schooljaar hebben leerlingen van het Lauwers College het uitzonderlijk goed gedaan bij de landelijke instanties die een prijs uitloven voor het beste profielwerkstuk. Maar liefst vier duo’s van onze school zijn genomineerd voor een prijs.

In het examenjaar maken alle leerlingen een profielwerkstuk (pws). Dat houdt in dat leerlingen een onderzoek doen naar een onderwerp waar hun interesse ligt. Maandenlang wordt er keihard gewerkt en er worden prachtige resultaten behaald.Als een profielwerkstuk van bijzondere kwaliteit is, vragen we de leerlingen om hun pws in te sturen naar één van de instellingen die een prijs uitlooft voor een goed pws.

Dit jaar waren er veel profielwerkstukken van zeer goede kwaliteit en er is dan ook een flink aantal ingezonden. Op een rijtje:

Pws’en die zijn ingestuurd naar de Leeuwarder Courant:

  •           V6: Ate en Pier: ‘Voetbalhooliganisme’
  •           V6: Willem: ‘Maakt geld gelukkig? Een onderzoek naar het geluksgevoel onder de Postcodeloterijwinnaars in Eastermar.’
  •           V6: Maha en Baukje: ‘PWS, heeft het zin?’
  •           H5: Femke en Doutsen: ‘Tuberculose’
  •           M4: Jelly en Rosaliek: ‘Influencers’

Bij de Leeuwarder Courant is waarschijnlijk iets misgegaan, waardoor geen van bovenstaande pws’en werd opgenomen in de speciale bijlage van de krant.

PWS’en die zijn ingestuurd naar de RuG èn allemaal zijn genomineerd:

  •           V6: Annet en Lianne: ‘Passend Onderwijs’ (Jan Pen Prijs)
  •           V6: Aldert en Tjalling: ‘Winkansoptimalisatie bij strategische spellen’ (Jan Pen Prijs)
  •           V6: Maha en Baukje: ‘PWS, heeft het zin?’ (Jan Pen Prijs)
  •           V6: Ate en Pier: ‘Voetbalhooliganisme’ (Marie Loke Prijs)

Het PWS van Willem (V6) was ook ingezonden bij de KNAW maar is niet genomineerd.

Het PWS van Ate en Pier was ook ingezonden bij het Radbout Nijmegen voor de Nescio Prijs. Hun PWS werd niet genomineerd.

Nominaties

Aangezien er per prijs op de RuG slechts vijf inzendingen genomineerd worden voor een prijs, zijn wij ongelofelijk trots dat onze leerlingen met elkaar maar liefst VIER nominaties binnen hebben mogen slepen. Tijdens de diplomering op 1 juli hebben al deze leerlingen hiervoor een certificaat gekregen.