<

Olympic Moves Regiofinale zaalvoetbal

Buitenpost, 13 april 2023

Sporthal ‘De Houtmoune’ te Buitenpost

Eindelijk was het weer aan onze vaksectie L.O. van het Lauwers College de beurt om een regio finale zaalvoetbal te organiseren in Buitenpost in het kader van Olympic Moves (onderlinge scholencompetitie in het voortgezet onderwijs).

Dit jaar mochten we de volgende scholen in sporthal de Houtmoune ontvangen in de categorie jongens klas 1 en 2: George Martens School Appingedam, CSG Lauwers College Kollum, Willem Lodewijk Gymnasium Groningen, Terra Oldekerk, Hogeland College uit Warffum, Terra Winsum, Piter Jelles Leeuwarden en het Linde College uit Wolvega.

De poulewedstrijden werden in twee poules van 4 afgewerkt waarna via kruisfinales de finalisten werden bepaald. In de categorie jongens klas 1 en 2 bereikten het Willem Lodewijk Gymnasium uit Groningen en het Hogeland College uit Warffum de finale. Deze finale bleef spannend tot het eindsignaal, waardoor penalty's uiteindelijk de beslissing moesten bepalen. Hierin maakte het Willem Lodewijk Gymnasium geen fouten waardoor zij als winnaar deze regiofinale hebben gewonnen. Hiermee hebben zij zich ook automatisch geplaatst voor de halve finale op 21 april in Leek.

In de middag volgde er nog de categorie jongens klas 3 en 4. In deze categorie waren 4 teams (Lauwers College Buitenpost, Willem Lodewijk Gymnasium, Hogeland College Warffum en Terra Winsum) die streden om de 1e plek en hiermee ook een entreebewijs voor de halve finale in Leek.

Ondanks dat de verschillen niet heel groot waren wist ook in deze categorie het Willem Lodewijk Gymnasium uit Groningen als eerste uit de bus te komen.
Zij zullen volgende week mogen verschijnen in de halve finale in Leek.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd toernooi, zonder blessures!
Op naar de volgende jaargang met hopelijk iets meer succes voor onze eigen teams.

Vaksectie LO Buitenpost