<

Nieuws over OPM@@T klas 1 en 2

Buitenpost, 13 oktober 2021

In ons onderwijsconcept OPM@@T voor klas 1 en 2 staat persoonlijke aandacht, keuzemogelijkheid, eigenaarschap en doelgericht werken centraal. In ons rooster komt dit tot uiting door een vast ‘ochtendrooster’ en een flexibel ‘middagrooster’. Per maandag 20 september zijn we gestart met het aanbieden van flexlessen in klas 1 en 2. Een leerling kan meer van een bepaald vak volgen en hij/zij kan kiezen voor het doen van maak- en leerwerk op het studieplein of in het stiltelokaal. Door het geven van keuzemogelijkheden en het vergroten van de autonomie worden de leerlingen meer eigenaar van hun eigen leerproces en bereiden we hen beter voor op het vervolg. Dit alles natuurlijk onder begeleiding van de coach en de vakdocenten.

We merken dat deze manier van werken voor een aantal leerlingen, zo na een jaar met verschillende onderwijssystemen, wel even wennen is. Vanzelfsprekend hebben we daar aandacht voor. We horen over het algemeen positieve geluiden over ons onderwijsconcept. Feedback ontvangen we echter graag. Vindt u het leuk om mee te denken over het nog beter maken van ons onderwijs, meld u dan aan voor de klankbordgroep klas 1 en 2. Aanmelden kan via de coach van uw zoon/dochter, maar ook door te mailen naar teamleider havo, Sjouke Visser (svisser@lauwerscollege.nl).

Hieronder nog een aantal nieuwtjes met betrekking tot de flexlessen:

  • Vanwege een update van SOM zal het intekenproces voor de flexlessen wijzigen. De leerlingen zijn hiervan op de hoogte gesteld.
  • Na de herfstvakantie wordt ons team versterkt met de komst van mevrouw Mulder. Zij zal binnen de flexlessen met name aanwezig zijn op het leerplein.
  • Naar aanleiding van gegeven feedback door de ouderraad wordt na de herfstvakantie voor de tweede klassen het aantal keuzemomenten voor het leerplein uitgebreid.