<

Maatschappelijke stage & Lauwers College doet

Buitenpost, 12 december 2018

Wij vinden het belangrijk dat leerlingen actief deelnemen aan de maatschappij. Daar waar mogelijk willen wij met elkaar de helpende hand bieden. 

Dat kan als jeugdtrainer bij een sportvereniging, als oppasser in de kerk, door boodschappen doen voor oudere mensen, als vrijwilliger van de buurtvereniging, ondersteunen op een zorgboerderij, helpen in het dierenasiel; kortom het kan van alles zijn.

Daarom kent het Lauwers College de maatschappelijke stage. Leerlingen zetten zich minimaal 30 uren in als vrijwilliger, en hebben daar tijd voor in klas 2 en 3.

 De 2e klassen starten binnenkort met hun maatschappelijke stage en de 3e klassen zijn al druk bezig. Een aantal leerlingen heeft deze maatschappelijke stage zelfs al afgerondLauwers College Doet is een onderdeel van de maatschappelijke stage. Vorig schooljaar was de eerste editie en dit bleek een groot succes. Tijdens deze dag (15 maart 2019, die samenvalt met het landelijke NLDoet) gaan alle 2e klas leerlingen zich een dag als vrijwilliger inzetten in de buurt. De coördinator verzamelt een heleboel klussen waar leerlingen zich op in kunnen schrijven.

Vele handen maken licht werk. We vertrouwen erop dat Lauwers College Doet ook dit jaar een groot succes zal worden voor leerlingen, docenten en meewerkende organisaties/instellingen. In de volgende nieuwsbrief meer informatie over deze dag!

 Gert van Duinen

Coördinator Maatschappelijke Stage