<

De introductieweek

Buitenpost, 15 oktober 2018

De eerste week op het Lauwers College is voor alle brugklassers begonnen met een introductieweek: voor de nieuwe leerlingen een heel ‘spannende’ week. Om ervoor te zorgen dat leerlingen zich zo snel mogelijk thuis voelen op school, starten we deze week op dinsdag met een gezamenlijke centrale opening voor alle brugklassers. De leerlingen worden welkom geheten op het Lauwers College. Ze maken kennis met hun leerjaarcoördinator en hun mentor. Na de centrale opening gaan de brugklassers de rest van de dag met de mentor op pad. De mentor is erg belangrijk en begeleidt de leerlingen gedurende het hele schooljaar. Tijdens deze eerste dag staan de volgende thema’s centraal: kennis maken met elkaar, de klas, de mentor en de school. De mentor geeft informatie en  er komen leuke kennismakingsspellen/-activiteiten aan bod. Daarnaast doen de leerlingen aan de hand van allerlei vragen en opdrachten een speurtocht door de school. Het is een heel plezierige manier om kennis te maken met het gebouw, met medeleerlingen en met de mensen die hier werken!

Op woensdagochtend hebben we een sportieve ochtend georganiseerd. Een mooie activiteit om de klas en elkaar beter te leren te kennen en het ondersteunt de groepsvorming.
Het thema samenwerken staat centraal tijdens deze sportieve ochtend. De groepsvorming is dan al in volle gang. De mentor speelt hierbij eveneens een belangrijke rol. Die houdt de groepsvorming goed in de gaten. We willen namelijk dat de klas zich tijdens deze eerste week op een positieve manier ontwikkelt als groep.

Vanaf de donderdag volgen de brugklassers de eerste lessen volgens het normale rooster en wordt er een theatervoorstelling gespeeld.  Ze maken kennis met verschillende vakken en docenten. Langzaam maar zeker komen ze zo in hun nieuwe ritme.

De introductieweek van dit nieuwe schooljaar was opnieuw een heel geslaagde week. We zijn erg blij met onze nieuwe groep brugklassers en we zijn trots op hen. Ze zijn ontzettend leergierig en enthousiast: dat maakte deze week tot een groot succes!

We wensen onze nieuwe brugklassers een heel fijn schooljaar toe.

De introductiecommissie

Dieuwke Hettinga, Doetina Schoonewille, Ljibbe Kuipers en Dilys Vlieger