<

Fierder Onderwijs hijst vredesvlag op al haar scholen

Buitenpost, 18 oktober 2023

Vorige week werd de wereld opgeschrikt door geweld dat (opnieuw) oplaaide in het Midden-Oosten. De beelden en verhalen uit Israël en Gaza raken ons allemaal. Wij vinden het belangrijk het gesprek met onze leerlingen hierover aan te gaan.

Naast dit conflict woedt er al ruim anderhalf jaar oorlog op ons eigen continent. Als scholen van Fierder Onderwijs willen we een statement maken voor vrede.Vanaf donderdag 19 oktober zal daarom op alle scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, de vredesvlag wapperen; van Waskemeer tot aan Schiermonnikoog. We willen hiermee laten zien dat we aandacht hebben voor wat er in de wereld gebeurt. En dat we een keuze maken: de keuze voor vrede.

Ook in de klaslokalen gaan we het onderlinge gesprek aan en vragen wij aandacht voor vrede. Onder andere door in de lessen, coachuren/mentorlessen of in de dagopening aandacht te besteden aan de situatie in onze wereld, maar vooral ook het gesprek te voeren over het begrip vrede. Wat betekent vrede in de wereld buiten de school? En wat betekent dit voor je eigen gezin, familie en klasgenoten?