<

Energie Challenge

Buitenpost, 1 december 2017

Energy Challenges

Het Lauwers College Buitenpost is er trots op om als eerste en enige VO school in Friesland mee te doen aan Energy Challenges 2017-2018. Energy Challenges is een project waarin leerlingen van diverse scholen in Nederland actief en creatief mogen meewerken aan het energiezuiniger en –bewuster maken van de school. Leerlingen voeren samen met de school op eigen wijze campagne om een besparingsslag te maken. Ze kunnen daar de omgeving eveneens bij betrekken; dit allemaal in het kader van bewustwording en duurzaamheid.

Energy Challenges is een spel waar leerlingen zowel technische initiatieven als gedragsveranderingen kunnen stimuleren om tot energiebesparingen te komen. Ze krijgen toegang tot de realtime verbruikscijfers van de school en ze zijn gesprekspartner van gebouwbeheer.

De kostenbesparing voor het Lauwers College is natuurlijk welkom, maar de verdienste zit vooral in de opgedane ervaringen van de leerlingen. Kritisch en analytisch denken, informatie verzamelen en valideren, veranderingen voorstellen en de gevolgen ervan evalueren, communiceren en inspireren in woord en daad: allemaal vakoverstijgende vaardigheden die verder reiken dan de school.

Begin januari zal een team van ongeveer 15 leerlingen uit alle leerjaren starten met deze uitdaging.

Nieuwsgierig naar meer? Kijk dan op www.energychallenges.nl.

 

André Kuipers komt naar het Lauwers College!

André Kuipers houdt zich bewust bezig met milieu en duurzaamheid. In het kader van Energy Challenges komt hij op 15 januari 2018 naar het Lauwers College om ons te laten zien dat we samen echt wat kunnen doen om de aarde weer gezond te maken. Hij geeft aan dat er veel jonge mensen zijn met briljante ideeën die heel goed toepasbaar zijn. Die jongeren stemmen hem hoopvol.

In zijn lezing zal hij onder andere aandacht vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde. Daarna gaat hij met leerlingen in gesprek om te laten zien dat innovatieve technieken en maatregelen om het tij te keren echt werken en zij daar zelf veel aan kunnen doen.

De komst van André Kuipers vormt een mooie bijdrage aan het project Energy Challenges. Samen bouwen aan de school voor de toekomst!