<

Energy Challenge en Wecycle

Buitenpost, 7 oktober 2021

Sinds het schooljaar 2017-2018 is ‘Energy Challenges’ een bekend begrip op het Lauwers College te Buitenpost. Het is de naam van een competitie die wordt georganiseerd voor leerlingen om op een leerzame manier energie te besparen in schoolgebouwen. In deze competitie maken leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs kennis met de thema’s energie en energietransitie.

In de competitie wordt er vooral gefocust op energiebesparing binnen het kader elektriciteit, gas en water. Maar vanaf dit jaar komen er ook andere onderwerpen aan bod zoals circulair bouwen, afvalstromen etc. Er staan dit jaar grote activiteiten op de planning o.a. een productenmarkt, een milieustraat/gang en een groene week.

Samen zorgdragen voor de aarde, nu en in de toekomst – dat is wat we als school graag willen. Het project Energy Challenges levert hier een belangrijke bijdrage aan.

-Meer informatie over dit project vindt u op energychallenges.nl.-

Wecycle:

Onze school doet dit jaar weer mee met de jaarlijkse inzamelactie van Wecycle.

Overal in Nederland liggen afgedankte elektrische apparaten, ook wel e-waste genoemd, die al lang ingeleverd hadden kunnen worden voor recycling. Maar heel vaak komt het er niet van. Al die bewaarsmoezen kunnen echt niet meer. De school doet mee met de jaarlijkse inzamelactie voor kleine apparaten van Wecycle. Dat levert ons grondstoffen  en een mooie beloning op..

Door mee te doen met deze inzamelactie steunen we ook een goed doel. Voor elke deelnemende school doneert Wecycle een bedrag aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, traktaties voor op school en thuis en cadeautjes. 

Inzameling leerlingen

Het zou fijn zijn dat elke leerling meehelpt de inzamelbox te vullen. Zou u als ouder uw kind willen stimuleren om naar e- waste te zoeken, deze mee te nemen en in de box te plaatsen? Voorbeelden van e-waste  zijn kleine elektrische apparaten en (tuin)gereedschappen met een stekker of batterij.

Plaats van de inzamelbox

1. Kantoor conciërge in het junior.   2. Locatieadministratie  3. Kantoor ICT- medewerkers.

De inzamelactie loopt van september tot en met 8 november 2021.

Alvast bedankt.