<

Onderwijs met behulp van een laptop

Om toekomstbestendig onderwijs te blijven bieden, werken alle eerstejaars leerlingen van het Lauwers College vanaf schooljaar 2023-2024 met een eigen laptop.

Wij kiezen bewust voor een mix van boeken én digitaal materiaal, oftewel ‘blended learning’; geen specifiek laptop-onderwijs, maar onderwijs mét een laptop. En dat onderscheid is essentieel. De laptop gebruiken we ter ondersteuning van het leerproces en als aanvulling op de lesboeken. Denk hierbij aan het opzoeken van informatie en het maken van oefeningen en/of aantekeningen. Dit biedt flexibiliteit, maakt onderwijs op maat mogelijk en de lessen afwisselender.

Aanschaf via onze samenwerkingspartner

Bij het bestellen, uitleveren en het verlenen van service, werkt het Lauwers College samen met een externe partij: The Rent Company. Als ouder/verzorger kunt u via deze partij voordelig een laptop voor uw kind huren of aanschaffen. Dat kan vanaf juni 2024 via een speciale webshop.

Met ouder(s)/verzorger(s) voor wie het niet haalbaar is om een laptop aan te schaffen of wie principiële bezwaren heeft, worden afspraken gemaakt, bijvoorbeeld over een betalings­regeling. Het is tevens mogelijk een eigen laptop mee te nemen, mits deze voldoet aan de specificaties van onze scholen. Hierover wordt tijdig gecommuniceerd. Meer informatie hierover staat in de brief die leerlingen bij de kennismaking ontvangen.

Download hier de voorwaarden van de Computerverzekering (Easy4u-zekerheidspakket) die bij het aanschaffen van een laptop via The Rent Company is inbegrepen.