<

Begeleiding

Je eigen mentor/coach

Wij vinden het belangrijk dat al onze leerlingen goed begeleid worden. Daarom heeft iedere klas een mentor/coach. Die zie je wekelijks. De mentor/coach is jouw studiebegeleider en ook het eerste aanspreekpunt voor je ouders. Als er iets niet goed gaat, helpt de mentor/coach om het op te lossen. In de eerste klas komt de mentor/coach bij je thuis om kennis te maken met je ouders. En natuurlijk zijn er regelmatig ouderavonden, waarin je mentor/coach aan je ouders vertelt hoe jij het doet op school. 

De decaan helpt je kiezen

Als je bij ons op school begint, start je met een breed vakkenpakket. Maar op een gegeven moment moet je gaan nadenken welke vervolgopleiding je wilt gaan doen. Dan moet je kiezen voor vakken of profielen die daarbij passen. Onze decanen helpen je dan om de juiste keuze te maken. 

Extra begeleiding

Soms heb je wat extra hulp nodig. Bijvoorbeeld omdat je het lastig vindt om je huiswerk te maken, omdat je thuis problemen hebt of last hebt van faalangst. Ook dan staan we voor je klaar, met:

  • huiswerkbegeleiding
  • extra hulp bij dyslexie
  • extra hulp bij dyscalculie
  • faalangst- en weerbaarheidstrainingen
  • leerwegondersteunend onderwijs (LWOO) op onze school in Kollum

Je mentor kan je helpen om de juiste hulp te vinden. 

Meer weten?

Misschien wilen jij of je ouders meer weten over onze begeleiding, leerwegondersteunend onderwijs, ondersteuningsarrangementen of hulplessen. Neem dan contact op met onze zorgcoördinator Marije Pasma. Haar gegevens vind je hiernaast.

Het aanbod in begeleiding kan verschillen per locatie. Informeer gerust naar de mogelijkheden per locatie.