<

Lauwers College Buitenpost gaat schatgraven

Buitenpost, 11 september 2020

Lauwers College Buitenpost gaat schatgraven, we gaan zoeken naar afgedankte kleine elektrische apparaten die in een boodschappentas passen!

Onze school doet mee met de jaarlijkse inzamelactie van Wecycle. Het thema dit jaar is “schatgraven”. De leerlingen van onze school gaan graven want in ieder huis slingeren afgedankte elektrische apparaatjes (e-waste) rond die heel goed gerecycled kunnen worden!

Door mee te doen met de inzamelactie helpen we een goed doel. Voor elke deelnemende school doneert Wecycle een bedrag aan Stichting Jarige Job. Deze stichting trakteert jarige kinderen uit de armste gezinnen in ons land op een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

Recycling van e-waste is belangrijk

Als apparaten apart worden ingeleverd, kunnen ze heel goed gerecycled worden. Wecycle laat al het e-waste recyclen, zo blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu.

Inzameling

Alle medewerkers en leerlingen doen kleine elektrische apparaten en (tuin)gereedschappen met een stekker of batterij in de daarvoor bestemde inzamelbox.

Plaats van de inzamelbox

De inzamelbox is te vinden:

1. Kantoor Henk Bosma in het junior college.

2. Onder het trappenhuis van de toren.

De inzamelactie loopt van september tot en met begin november 2020.

Het Lauwers College ziet het project als een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van de school. Samen zorg dragen voor de aarde, voor nu en in de toekomst.

-          Voor jouw toekomst -