<

Verslag korfbaltoernooi klas 1

Buitenpost, 14 oktober 2016

Vandaag stond het korfbaltoernooi voor klas 1 weer op het programma. In totaal hebben 30 teams uit de verschillende 1e klassen tegen elkaar gespeeld in 6 verschillende poules. In de gymzalen aan de hoefslag werd gespeeld in 2 poules van 5 teams en ook in de sporthal werd er in 4 poules gespeeld van 5 teams. Dit alles onder leiding van de leerlingen van havo 4 BSM-leerlingen (Bewegen, Sport en Maatschappij). Zij verzorgenden tijdens deze dag het scheidsrechteren, voor hen was dit een onderdeel waarop zij weer werden beoordeeld (onderdeel PTA Havo 4 BSM). 

Na de poulefase bleven 8 teams over die zich kwalificeerden voor de kwartfinales. Aansluitend werden er de halve finale gespeeld en tot slot de finale.

De winnaars van het korfbaltoernooi kwamen dit jaar uit klas 1B. Na een spannende finale waarbij een 3 – 0 voorsprong eindigde in een 3 – 3 eindstand. Hierdoor moesten strafballen de beslissing brengen. Team 16 wist dit net iets beter te doen. Hierdoor werd dit team, bestaande uit  de volgende spelers: Patrick, Pieter, Esther, Gejanne, Calvin en Aniek,  de terechte winnaar van het korfbaltoernooi 2016!.

Al met al een mooie dag gehad zonder ongelukken en ook nog eens met een terechte winnaar!!

L. Kuipers (KU), A.G. Damstra en Havo 4 BSM leerlingen