<

Verkeersveiligheid

Grijpskerk, 12 november 2015

Na de fietscontrole door rijwielcentrum Penninga was het de beurt aan SBV (Stichting Bevordering Verkeerseducatie) voor de verkeersmarkt voor de eerste klassen.
Het doel is om  de leerling te laten inzien hoe zij een nog  bewustere verkeersdeelnemer kunnen worden. De leerlingen namen deel aan vier workshops namelijk de dode hoek, EHBO en ambulance, fietsparcours en verkeer en waarnemen. 
Er stond een grote truck voor het schoolgebouw en de leerlingen kregen uitleg hoe ze kunnen vermijden om in de dode hoek van de chauffeur terecht te komen. De leerlingen konden plaatsnemen in de ambulance en ze werden voorgelicht over de eerstehulpverlening en wat ze allemaal kunnen aantreffen in een ambulance.
Tijdens het deelnemen aan het fietsparcours werd de leerlingen inzicht gegeven in het gevaar van het appen tijdens het fietsen. Tijdens de les verkeer en waarnemen werden enkele belangrijke verkeersregels nog eens met de leerlingen doorgenomen, zoals de voorrangssituaties op de verschillende kruispunten en oversteken op een veilige manier.